Stoelyoga


Stoelyoga is de meest laagdrempelige vorm van yoga. Je hoeft je er niet speciaal voor om te kleden en je kan zelfs je schoenen aanhouden als je dat prettig vindt. Een stoelyogales bestaat uit het uitvoeren van milde yoga-oefeningen op of rond een stoel. Dat kan op een officiële yogastoel, een bureaustoel, vliegtuigstoel, rolstoel, het maakt eigenijk niet uit. Stoelyoga is een rustige bewegingsvorm en daardoor voor iedereen haalbaar, ongeacht leeftijd, gewicht, lenigheid of conditie.  Een les bestaat uit ontspannings- en ademhalingstechnieken, rek- en strekoefeningen, bot- en spierversterkende oefeningen, concentratietechnieken en meditatie.
 
 Stoelyoga is de veiligste en minst belastende vorm van yoga en draagt net zo goed bij aan een gezond lichaam als gewone yoga.

Stoelyoga is ook zeer geschikt voor ouderen en mensen met artrose of bij revalidatie. Uit onderzoek is gebleken dat stoelyoga kan helpen gewrichtspijn te verminderen. Het kan op een zeer veilige manier helpen om soepel te blijven tijdens herstel van een blessure of medische ingreep.

Stoelyoga voor bedrijven

Om binnen bedrijven de kwaliteit van het werk hoog en het energiepijl op peil te houden, is het belangrijk de dag te onderbreken met korte ontspan- en oplaadmomenten. Stoelyoga geeft het brein de rust die het nodig heeft voor goed denkwerk en creativiteit. Even afstand nemen van de hectiek van de dag, ontspannen en weer opladen om de dag energiek te vervolgen. De oefeningen helpen je om stil te staan bij jezelf en te luisteren naar de signalen van je lichaam. Zo werk je preventief en word je je eerder bewust van opgebouwde spanning en fysieke klachten. 
Inmiddels wordt er bij steeds meer bedrijven stoelyoga aangeboden aan hun werknemers. Iedereen kan meedoen. Gewoon in werkkleding en op een stoel. Er is geen fitheid vereist, iedereen kan meedoen! Stoelyoga kan gewoon plaatsvinden in een vergaderruimte of op de werkvloer. Duizenden medewerkers hebben inmiddels de voordelen van yoga mogen ervaren. Denk aan stressvermindering, verbeterde bloedcirculatie, meer focus en innerlijke rust.